top of page

Projekt:
Indeklima og lugtgener på plejehjemmet, Kløverhaven

Lugt var til gener for alle

Plejehjemmet Kløverhaven i Vejle har i længere tid haft et problem, der kan være bekendt for mange andre lignede institutioner. Indeklimaet var nemlig ikke optimalt på grund af lugtgener fra urin, afføring og røg. De har kæmpet med lugtgener og afprøvet flere forskellige luftrensere uden problemet var forsvundet. I længere tid har de forsøgt at finde en leverandør af luftrensere, der vil opfylde deres behov. Det lykkedes dem endelig, efter de er indgået et samarbejde med Safelife ApS.

Vi havde forud for projektet afprøvet flere forskellige typer luftrensere, men uden effekt. Der er mange forskellige luftrensere på markedet, men det har været svært at finde en, der opfylder vores behov

- Jane Grosen, Centerleder på Kløverhaven

Sundere indeklima med Safe Airs

Væsentligt færre lugtgener og færre medarbejdernes sygedage var blandt andet følge af anvendelse af Safe Lifes nyudviklede luftrenser. Luftrenseren fra Safe Life er effektiv på mange punkter, da den ikke kun opsamler partikler fysisk, men også uskadeliggør dem. Den er desuden udstyret med teknologien, der hurtigt og effektivt fjerner urinlugt, tobakslugt, svampe og sporerester, luftbårne bakterier og støv. Uden brug af kunstige duftmidler er luftrensning med Safe Airs også allergivenlig.

Luftrenseren har også vist sig at være effektiv mod røgluft. Der var en ryger i aflastning på Kløverhaven og efter fraflytning kørte luftrenseren i et par dage, og røglugten var væk.

Det er rart med en luftrenser, der ikke nødvendigvis er monteret på væggen, men er så kompakt, at den uden videre kan flyttes fra rum til rum som behovene opstår

- Jane Grosen, Centerleder på Kløverhaven

Safelife inspirerer

Erfaringerne fra Kløverhaven var senere hen inspirationsgivende til at skabe bedre luft flere andre steder i kommunens ældre/handicap områder. Og som det fremgår af evalueringen ”Bedre Miljø på Kløverhaven” udarbejdet af velfærdsteknologikonsulent i Velfærdsforvaltningen Anne Dunker har luftrensere bidraget til et mere behageligt luftmiljø for både beboere og medarbejdere. Hun påpeger også, at luftrensere har potentiale for anvendelse på de øvrige fagområder, Handicap og Psykiatri, udviklingscentre, aktivitetscentre og væresteder.

Om samarbejde med Safelife

Vi mener, at alle fortjener bedre og sundere indeklima. Vores luftrenser Safe-Airs ONE  er meget effektiv mod stærke lugtgener. Men problematikkerne kan være forskellige såsom anvendelsessteder kan have deres særlige behov. I hvert samarbejde prøver vi at lytte og imødekomme jeres specifikke behov, hvor resultatet bare skal være enkelt. Bedre luft.

Ønsker du også bedre indeklima?
Fortæl os om dine udfordringer  i dag!

bottom of page